zondag 26 juni - Reisverslag uit Yosemite Village, Verenigde Staten van chris vliet - WaarBenJij.nu zondag 26 juni - Reisverslag uit Yosemite Village, Verenigde Staten van chris vliet - WaarBenJij.nu

zondag 26 juni

Door: chrisennienke

Blijf op de hoogte en volg chris

26 Juni 2011 | Verenigde Staten, Yosemite Village

Lekker geslapen maar kort Er was gister avond een man die lange tijd in yosemite had gewoond en die vertelde allerlei verhalen over wat hij had meegemaakt super grappig. Maar nu eerst de tent leeg en de auto vol. De chaos in de wagen is niet normaal haha. Lekker rijden naar stovepipe wells We rijden over de tioga pass die volgens alle borden open is. Wat een rit weer van de 28 graden naar de sneeuw in een uurtje probeer dat maar eens in Nederland. Ongelooflijk hoeveel water er uit die sneeuw komt. Overal riviertjes, watervallen en meertjes. Word eentonig maar echt geweldig. We rijden langs mono lake en op naar bishop waar we wat eten en ik kan internetten omdat ik de tomtom niet geloof. We hebben beide gelijk. Hij geeft de correcte route maar niet de route die ik met tyre heb ingeklopt. Maar ja het is te ver om terug te rijden dus rijden we volgens tomtom naar stovepipe Langzaam gaat de teller in de auto omhoog om uiteindelijk bij 115 graden te stoppen (46,1 celcius) Als je uit de auto stapt is het net of iemand met een fohn op 5 centimeter van je gezicht staat te blazen. We komen bij stovepipe aan om 3 uur en dit blijkt een hotel complex te zijn Thats it Niks meer of minder maar we hebben een kamer gereserveerd. Ik begon namelijk bij de borden te twijfelen of het nou stovepipe wells of furnace creek was En natuurlijk stond op deze reservering geen hotelnaam of adres Jaja je hebt ze er bij. Maar ik geef de hitte de schuld. Gelukkig hebben we goed gegokt en onze kamer is klaar. Heerlijk met douche en toilet Dus savonds niet meer over de kampoeng om te piesen. We zijn nog naar mosaic canyon gegaan ligt hier om de hoek Snapte het eerst niet maar als je een klein stukje de canyon inloopt zie dat die bestaat uit allemaal kleine stukjes Aan de andere kant een soort marmer wat ik zelf vel mooier vond. Daarna de sanddunes en een borax mijn Nu was ik voor wat borax betreft totaal onwetend En nu eigenlijk nog maar het was leuk om even naar de ruines en oude machines te kijken. We hebben gegeten In deze compound. Ik zei nog tegen nienke neem lekker een burgen want ze hebben nooit een goede keuken hier. En nienke kreeg en heerlijke burger. Ik zelf nam een taco. Om vervolgens aan de ober te vragen of dit het dessert was hij was namelijk nog stijf bevroren. Na een hernieuwde poging was hij nog steeds steen koud maar ik had de moed al opgegeven. Val maar d met je taco erbij. Geen suc6 ga zo nog even sterren schieten met Nienkje en dan slapen Fotoos vadaag niet erbij want er zit een data restrictie op dit account

• 05 Juli 2011 - 20:06

Fred:

leuke beleving weer vandaag. Kon je die bevroren taco niet in de death vally achterlaten...